Fudbal

Juniori sutra protiv Bugarske za plasman na Evropsko prvenstvo

26/03/2017

Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će se u francuskom gradu Vineuilu sastati s Bugarskom, a taj susret će odlučiti o putniku na evropsko prvenstvo.

Trener asistent u bh. timu Saša Krupljanin kazo je da je nakon dva odigrana kola u grupi rasplet iznenađujući.

– Naša selekcija i Bugarska su na žrijebu bili u trećoj i četvrtoj jakosnoj skupini, a sutra ćemo igrati meč za plasman na evropsko prvenstvo. Večeras ćemo obaviti još jedan trening – rekao je Krupljanin.

Sutra će u sastavu nedostajati Ševkija Resić zbog kartona.

– Moguće je sada da ovi mladi momci osjećaju i pritisak, jer pred nama je velika prilika. Razgovaramo s njima, radimo i učinit ćemo sve da što spremnije uđu u meč s Bugarskom. Svi su zdravi, na raspolaganju nećemo imati samo Resića zbog dva žuta kartona. Poslije treninga ćemo se odlučiti za startnih 11. Nadam se da ćemo sutra dobrom i organizovanom igrom doći do istorijskog uspjeha i plasmana na evropsko prvenstvo – zaključio je Krupljanin.

Poslije dva kola turnira grupe 5 elitne runde kvalifikacija za EP, BiH i Bugarska imaju po 4 boda, Izrael je osvojio 2, dok je Francuska bez bodova, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Utakmica protiv Bugarske se igra od 19.00 sati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.