Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Juniori Željezničara s nestrpljenjem očekuju meč protiv Lokomotive

FK Zeljeznicar – Juniori Zagreb2

Juniori Željezničara obavili su danas trening uoči prvog susreta drugog pretkola evropske Omladinske lige sa zagrebačkom Lokomotivom.

Trenirali su svi fudbaleri u punom intenzitetu, a kako je iz kluba navedeno svi igrači željno iščekuju da istrče na teren i odigraju još jedan meč u tom takmičenju.

– Jučer smo stigli u Zagreb, smještaj je na jako dobrom nivou. Danas smo i trenirali na terenu koji nije baš idealan, ali to nam ne predstavlja prepreku. Sutra ćemo dati svoj maksimum za dobar rezultata kako bismo ponovo mogli na Grbavici tražiti prolaz – kazao je igrač Željezničara Eldar Šehić.

Trener juniorske ekipe FK Željezničar Omer Joldić istakao je da je donesena odluka da se dva dana ranije krene za Zagreb, jer su jako ozbiljno shvatili ovu utakmicu i takmičenje.

– Imamo mogućnost korištenja četiri igrača koja su u seniorskom timu tako da se nadamo da ćemo napraviti dobar rezultat za uzvrat na Grbavici – kazao je Omer Joldić u intervjuu za ‘1921 TV’.

Dodao je da bi volio da njegova ekipa napravi dobar rezultat u Zagrebu jer bi tako onda mogli da očekuju puno više gledalaca u uzvratu na Grbavici nego što je to bilo u prethodnoj utakmici protiv Ludogoretsa.

– Volio bih da napravimo aktivan rezultat u Zagrebu, jer bi se s pravom nadali da bi na Grbavici bilo pet do šest hiljada ljudi – naveo je Joldić.

Naglasio je da je igra na dva fronta uticala na rezultate u prvenstvu.

– Mi smo imali dva loša rezultata poslije utakmice s Ludogoretsom, ali dugo je prvenstvo ima tu još dosta da se igra ali u omladinskom fudbalu ako se napravi neka malo veća bodovna razlika to je teško stići – poručio je Joldić.

Juniori Željezničara utakmicu sa zagrebačkom Lokomotivom igraju sutra na stadionu Lučkog od 14.00 sati.