Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Juniori Željezničara u play offu Omladinske Lige prvaka (VIDEO)

zeljo lokomotiva juniori22

Juniori Fudbalskog kluba Željezničar plasirali su se play off UEFA Omladinske lige prvaka.

Ekipa Omera Joldića danas je na stadionu Grbavica u revanš meču drugog kola odigrala bez golova protiv Lokomotive, nakon što je u prvom susretu u Zagrebu bilo 1:1, pa na osnovu gol razlike sarajevska ekipa ide dalje.

‘Plavi’ su bili bolja ekipa sa mnogo više prilika ali je nedostajalo realizacije, kao i u prvom meču.

Već u 7. minuti, Željezničar je imao dobru priliku preko Ajdina Mujagića koji je je uputio centaršut sa lijeve strane, odbrana zagrebačke ekipe loše reagirala nakon čega je lopta pogodila stativu. Nakon toga su pokušali Žerić i Šabanadžović međutim bez pogotka.

Lokomotiva je također u prvom dijelu prijetila a najbolju priliku su imali preko Argona Rufatija koji u 32. minuti ne koristi odbijenac u šesnaestercu Željezničara i šutira preko gola.

Početkom drugog poluvremena gosti ne koriste najbolju priliku na utakmici kada Mateo Dunić sam izlazi pred golmana Dujmovića ali loše šutira.

Pet minuta poslije Željezničar uzvraća, Žerić ulazi u šesnaesterac upućuje udarac ali Vasilj brani.

Do kraja susreta bilo je nekoliko prilika na obje strane, nešto izglednije na strani Željezničara, ali se rezultat nije mijenjao.

Željezničar se na ovaj način plasirao među 24 najbolje ekipe, a u play offu će igrati protiv jedne od drugoplasiranih momčadi iz grupne faze.

Žrijeb play offa je 11. decembra a utakmica se igra u februaru.

Današnji susret na Grbavici pratilo je oko 5.000 gledalaca, a sudio je Juri Frischer iz Estonije.

http://www.dailymotion.com/video/x6acl4h