Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Justin Kluivert: Ajax me ucjenjuje

Justin Kluivert

Mladi holandski fudbaler Justin Kluivert (19), koji je želja mnogih velikih evropskih klubova, optužio je Ajax da ga ucjenjuje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Najviše interesa za sina nekadašnjeg sjajnog holandskog fudbalera Patricka Kluiverta pokazali su klubovi iz Italije, a spominju se Roma, Milan i Juventus, ali izgleda da talentovani napadač ima problema sa svojim trenutnim klubom.

“Ne razumijem šta Ajax želi, da potpišem novi ugovor, tako da mogu da zatraže više novca od klubova koji su zainteresovani za mene. Moja namjera je bila da ostanem. Svi znaju da me ne zanima novac. Samo želim da napredujem i postanem najbolji na svijetu. Sada sam pod ogromnim pritiskom. Rečeno mi je da ako ne potpišem novi ugovor, ne mogu da odem“, kazao je Kluivert za holandske medije.

Kluivert je sa Ajaxom profesionalni ugovor potpisao 2016. godine. Ukoliko ne potpiše novi sljedećeg ljeta biće slobodan igrač. Do sada je u dresu “kopljanika“ odigrao 56 takmičarskih utakmica i postigao 15 golova. Za seniorsku reprezentaciju Holandije debitovao je u martu ove godine u prijateljskom duelu sa Portugalom. Ujedno to mu je jedini nastup za sada.