stara dama

Juve traži napadača, jedna od opcija i prodaja Pjanića

pjanic (1)

Odranije se špekuliše da se reprezentativac BiH nalazi na listi želja Parižana

Juventus traži napadača, pišu italijanski mediji.

Izgleda da nekadašnji tandem iz Reala Ronaldo – Higuain ne radi baš najbolje, a Argentinac ulazi u posljednju godinu ugovora i vrlo je moguće da će napustiti klub.

Počinje kasting za “devetku”. Naime, u ovom trenutku sportski direktor torinskog kluba Fabio Paratici na listi ima tri imena.

Prvo je Mauro Icardi i to nije tajna, Juve će pokušati sve da navede PSG da im posudi Argentinca, a onda im ga proda, ili mijenja za Miralem Pjanića uz još nešto novca.

Odranije se špekuliše da se reprezentativac BiH nalazi na listi želja Parižana.

Osim Icardija, još dvojica igrača su potencijalne mete Juventusa. Jedna je Gabriel Jesus iz Manchester Cityja. Maurizio Sarri insistira na ovom igraču, ali ovaj stručnjak će teško ostati na klupi, a male su šanse da se godinu dana prije isteka Aguerovog ugovora Pep Guardiola odrekne pomenutog napadača.

Treća solucija je Timo Werner. Nema veliku klauzulu, ponuda Liverpoola je na stolu, ali čini se da bi imao više prostora za igru u Juventusu nego među Redsima ili u Bayernu.

Higuain ima baskijske krvi

Jutros se pojavila vijest da Atletik Bilbao za ljeto sprema transfer “bombu” – čelnici kluba sa “San Mamesa” pokušaće da dovedu Gonzala Higuaina.

Poznata je transfer politika Baskijaca. Njihov crveno-bijeli dres mogu da obuku samo igrači koji su ponikli u akademiji ili su porijeklom Baski.

Gonzalo ispunjava drugi uslov. Njegov čukundeda porijeklom je Bask, a to je jednom prilikom izjavio i Higuainov otac.

“Otac mi je uvijek pričao priče koje ga je učio njegov deda i objašnjavao mi da Baski nisu ni Španci, ni Francuzi već Baski“, rekao je tada Jorge Higuain.

Gonzalo Higuain ima 32 godine, igra za Juventus, gdje je stigao 2016. iz Napolija. U karijeri je nosio dres Boce Juniors, Real Madrida, Milana i Chelsesaja.