Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zbog upale pluća

Juventus bez Sarrija na klupi u prve dvije utakmice Serije A

sari

Iz torinskog kluba su objavili da je 60-godišnji trener prošao dodatne medicinske pretrage i da sigurno neće biti na klupi u duelima Serije A protiv Parme i Napolija

Maurizio Sarri, trener Juventusa zbog upale pluća neće biti na klupu “stare dame“ u prve dvije utakmice Serije A, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sarri je prošlog vikenda propustio prijateljsku utakmicu proti Triestene zbog navodne gripe, nakon čega je utvrđeno da boluje od upale pluća. Iz torinskog kluba su objavili da je 60-godišnji trener prošao dodatne medicinske pretrage i da sigurno neće biti na klupi u duelima Serije A protiv Parme i Napolija.

“Testovi su pokazali dobro kliničko poboljšanje“, istakli su iz Juventusa.

Italijanski trener u Juventus je stigao iz Chelseaja, gdje je poslije odlaska iz Napolija proveo samo jednu sezonu i osvojio Ligu Evrope. Na klupi “stare dame“ naslijedio je zemljaka Massimiliana Allegrija.

Juventus će ove sezone pod vodstvom Sarrija pokušati osvojiti devetu uzastopnu titulu šampiona Italije i napasti Ligu šampiona. Takmičenje u Seriji A počinje u subotu utakmicama Parma – Juventus i Fiorentina – Napoli.