Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Serie A

Juventus bolji od Rome u utakmici za pamćenje

juventus dybala (1)

Tu nije bio kraj uzbuđenjima jer u 82. minuti crveni je karton dobio Matthijs de Ligt, a osim što je ostao bez stopera, Juventus je čekao i penal za Romu

Nevjerovatnu utakmicu odigrali su na Olimpicu italijanski velikani Roma i Juvetntus u jednom od derbija 21. kola Serie A.

Roma je povela sa 1:0 golom Tommyja Abrahama u 11. minuti, a sedam minuta kasnije Paulo Dybala je izjednačio. S tih 1:1 završilo je prvo poluvrijeme, a onda je slijedilo čudesno drugo.

Nakon sretnog gola Henrikha Mkhitaryana u 48. i krasnog pogotka Lorenza Pellegrinija iz slobodnjaka u 53. minuti, činilo se da Roma ima nedostižnih 3:1.

Međutim, na 3:2 je u 70. minuti smanjio Mauro Locatelli, a samo dvije minute kasnije Dejan Kuluševski je vratio Juve na 3:3.

Spektakularni preokret dogodio se u 77. minuti, kada Mattia De Sciglio postiže gol za vodstvo Juventusa 4:3, koji je tako za samo sedam minuta dva gola zaostatka pretvorio u gol prednosti.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima jer u 82. minuti crveni je karton dobio Matthijs de Ligt, a osim što je ostao bez stopera, Juventus je čekao i penal za Romu.

Goste je ipak spasio Wojciech Szczesny, koji je odbranio jedanaesterac Lorenzu Pellegriniju i tako spasio nevjerovatnu pobjedu Juventusu.