Fudbal

detalji ugovora

Juventus će za Ronalda dobiti tek siću, na sav novac čekat će pet godina

06/09/2021
Foto: PIXSELL

Romano navodi da će United navedenih 15 miliona isplaćivati kroz pet godina, a da će posljednju gažu isplatiti tek 2026. godine

Juventus će od prodaje Cristiana Ronalda u Manchester United dobiti samo tri miliona ove godine, objavio je ugledni novinar Fabrizio Romano.

Ronaldo je u United otišao za 15 miliona eura, a Juventus može dobiti dodatan novac kroz bonuse. Ipak, italijanski velikan će na isplatu cijelog iznosa čekati čak pet godina, a ovog ljeta od prodaje jednog od najboljih igrača svih vremena dobio je samo tri miliona eura, prenosi Index.

Romano navodi da će United navedenih 15 miliona isplaćivati kroz pet godina, a da će posljednju gažu isplatiti tek 2026. godine. Juventus do tada može dobiti i bonus od pet milijuna eura ako se ispune određeni uvjeti, a postoji opcija da dobije dodatna tri milijuna, za koju Romano navodi da je “komplicirana”.

Bonusi su vjerovatno vezani uz eventualne uspjehe Uniteda s Ronaldom i pretpostavlja se da će engleski klub teško ostvariti ovaj drugi koji Juventusu jamči zaradu od tri miliona eura.

Portugalac je 2018. godine u Juventus stigao za 108 miliona eura, a godišnje je zarađivao 31 miliona eura.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.