Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

detalji ugovora

Juventus će za Ronalda dobiti tek siću, na sav novac čekat će pet godina

vlahovic juventus (1)

Romano navodi da će United navedenih 15 miliona isplaćivati kroz pet godina, a da će posljednju gažu isplatiti tek 2026. godine

Juventus će od prodaje Cristiana Ronalda u Manchester United dobiti samo tri miliona ove godine, objavio je ugledni novinar Fabrizio Romano.

Ronaldo je u United otišao za 15 miliona eura, a Juventus može dobiti dodatan novac kroz bonuse. Ipak, italijanski velikan će na isplatu cijelog iznosa čekati čak pet godina, a ovog ljeta od prodaje jednog od najboljih igrača svih vremena dobio je samo tri miliona eura, prenosi Index.

Romano navodi da će United navedenih 15 miliona isplaćivati kroz pet godina, a da će posljednju gažu isplatiti tek 2026. godine. Juventus do tada može dobiti i bonus od pet milijuna eura ako se ispune određeni uvjeti, a postoji opcija da dobije dodatna tri milijuna, za koju Romano navodi da je “komplicirana”.

Bonusi su vjerovatno vezani uz eventualne uspjehe Uniteda s Ronaldom i pretpostavlja se da će engleski klub teško ostvariti ovaj drugi koji Juventusu jamči zaradu od tri miliona eura.

Portugalac je 2018. godine u Juventus stigao za 108 miliona eura, a godišnje je zarađivao 31 miliona eura.