Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Juventus i Napoli počeli pregovore za transfer desetljeća

marotta higuain de laurentiis

Juventusov izvršni predsjednik Beppe Marotta i Aurelio De Laurentiis, predsjednik Napolija, u Milanu, središtu italijanske burze nogometaša, danas počinju pregovore oko prelaska Gonzala Higuaina s juga na sjever.

Higuain (28), strijelac preko 220 golova za River Plate, Real i Napoli, jedna je od najvećih zvijezda ljetnog prijelaznog roka, posebno nakon što se osim superbogatih Kineza koje je odbio te Arsenala, u lov na njega uključio i apsolutni italijanski vladar Juventus.

Zato počinje summit kreme italijanske nogometne trgovine, a na pregovore kreću s “nepomirljivih pozicija”; Juventus nudi sjajne mlade igrače (Mandragora, Rugani, Pereyra) koje cijeni trener rivala Sarri, dok Napoli papagajski ponavlja da najbolji strijelac Serie A “nije na prodaju”, ali ipak dodaje kako može ići ako Juve uplati odštetnu klauzulu iz njegovog ugovora, koja je oko 100 miliona eura.

Jasno, o tome kako Higuain “nije na prodaju”, svjedoči što se prvi čovjek kluba nalazi s vodstvom velikog rivala kako bi o tome pregovarao. Iznos koji traži za golgetera je ogroman, ali ako Juventus proda Pogbu za 120 miliona eura Unitedu, ima sredstva za takvu investiciju.