Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Porto ide dalje

Juventus ispao iz Lige prvaka nakon drame i produžetaka

juve porto (1)

Portugalski sastav od 55. minute igrao je s igračem manje nakon što je isključen Mehdi Taremi

Juventus je ispao u osmini finala Lige prvaka. U dvije utakmice bolji je bio Porto. Nakon pobjede rezultatom 2:1 u prvoj utakmici, Porto je izdržao produžetke u Torinu i premda je izgubio 3:2 na račun gola u gostima je prošao među najboljih osam u Europi.

Porto je poveo u 19. minuti golom Sergia Oliveire iz kaznenog udarca, no Juve je u nastavku okrenuo rezultat, a oba gola dao je Federico Chiesa (49, 63).

Kako više nije bilo golova susret je otišao u produžetke, a trenutak odluke dogodio se u 115. minuti kada je Oliveira postigao svoj drugi gol za 2-2. Samo dvije minute kasnije Adrian Rabiot je vratio Juventus u vodstvo, ali to nije bilo dovoljno.

Osim toga, portugalski sastav od 55. minute igrao je s igračem manje nakon što je isključen Mehdi Taremi.

Odigravanje revanš mečeva osmine finala Lige prvaka nastavlja se sutrašnjim duelima Liverpool – RB Leipzig i PSG – Barcelona, a preostala četiri para na programu su naredne sedmice.

U sjedištu Evropske fudbalske organizacije (UEFA) u Nyonu 19. marta u podne bit će održan žrijeb kojim će biti određeni parovi četvrtfinala i polufinala ovosezonskog izdanja Lige prvaka.