Serie A

Juventus ovog ljeta podmlađuje tim

Serie A – Juventus v Chievo

“Stara dama“ je ranije nagovijestila promjene u sastavu razmjenom sa Barcelonom u kojoj su Miralema Pjanića i 10 miliona eura dali za Arthura Meloa

Iako im se smiješi deveta uzastopna titula šampiona Italije u Juventusu planiraju ovog ljeta potpuno “renovirati“ tim, odnosno okrenuti se mlađim snagama i dovesti fudbalere koji odgovaraju viziji trenera Maurizija Sarrija, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako italijanski mediji izvještavaju Juventus će navodno na transfer listu staviti Gonzala Higuaina, Federica Bernardeschija, Samija Khediru, Blaisea Matuidija, Mattiju De Sciglija i Danielea Ruganija.

“Stara dama“ je ranije nagovijestila promjene u sastavu razmjenom sa Barcelonom u kojoj su Miralema Pjanića i 10 miliona eura dali za Arthura Meloa.

Ističe se da je osnovni cilj pronaći igrače koji odgovaraju viziji trenera Sarrija, ali i spustiti prosječnu starost ekipe. Međutim, to neće biti lagan posao, smatraju mediji, jer visoke plate igrača predstavljaju problem u pregovorima o njihovom odlasku.

Pet kola prije kraja Serije A klub iz Torina je lider sa 77 bodova, a prate ga Inter sa 71, Atalanta sa 70 i Lazio sa 69.