Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Juventus pod istragom zbog navodne saradnje s mafijom

Juventus – Lazio

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Italije prozvala je predsjednika Juventusa Andrea Agnellija i nekolicinu dužnosnika ‘stare dame’ zbog nepravilnosti u prodaji ulaznica i saradnje s ‘ultrasima’, koji su navodno radili s mafijom, ali iz torinskog kluba sve to demantiraju.

– Zajedno s Francescom Calvom, koji je u to vrijeme bio naš direktor, Alessandrom D'Angelom, direktorom sigurnosti i Stefanom Merullom, menadžerom za ulaznice, sam prozvan. Ovaj klub, kao ni ja, nema razloga da nekome laže i zato sam ovdje pred vama – rekao je Agnelli.

Dodao je da se Juventus optužuje za saradnju s organiziranim kriminalom, te da su pod udarom više od deset godina, od Calciopoli skandala 2006. godine.

– Oduzeta nam je titula, izbačeni smo iz lige i proglašeni krivi zbog utjecaja na suce. Ja ću braniti svoje saradnike i ime ovog kluba – naveo je predsjednik slavnog italijanskog kluba.

Istakao je da se nikada nije susreo s mafijaškim šefovima, te da je imao razgovore s ‘ultrasima’ različitih skupina, što je normalno za predsjednika nogometnog kluba.

– Neki od ultrasa nisu sveci? Da, slažem se, ali oni nemaju nikakve zabrane za utakmicu. Zato sam ovdje da vam kažem istinu – poručio je Agnelli.

Advokat Pierfilippo Capello, sin legendarnog trenera Fabija, kazao je da Juventus riskira kaznu i financijske sankcije, dok bi Agnelli mogao biti suspendiran, ali sve ovisi što će reći na saslušanju – prenosi “Goal”.

Juventus je u Seriji A trenutno na prvom mjestu sa 70 bodova i ima osam više u odnosu na drugoplasiranu Romu.

U Ligi prvaka, šampion Italije će se susresti u dvomeču s Barcelonom.