Liga šampiona

Juventus protiv Ajaxa bez Mandžukića

Mario Mandzukic

Ono što Allagerija, u odsustvu Mandukića, može radovati je da je Ronaldo, nakon što je tokom vikenda propustio utakmicu sa SPAL-om, potpuno spreman

Massimiliano Allegri, trener Juventusa, u večerašnjem revanš susretu četvrtfinala Lige šampiona protiv Ajaxa neće moći računati na Marija Mandžukića, koji nije uspio da se oporavi od povrede koljena, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon prvih 90 minuta odigranih u Amsterdamu rezultat glasi 1:1, pa je jasno da je “stara dama“ pred svojim navijačima u blagoj prednosti, posebno zbog gola postignutog u gostima.

Ono što Allagerija, u odsustvu Mandukića, može radovati je da je Cristiano Ronaldo, nakon što je tokom vikenda propustio utakmicu sa SPAL-om, potpuno spreman.

“Ronaldo ima izuzetan kvalitet. U određenim trenucima on postaje nezaustavljiv fudbaler i to se može vidjeti na njegovom licu. Mandžukić je pokušavao da trenira sa sto posto mogućnosti. Međutim, ovakve utakmice zahtijevaju potpuno spremnost igrača, jer moraju dati apsolutno sve od sebe“, kazao je Allageri i dodao:

“Ovo je utakmica nakon koje nema popravnog i moramo igrati sa stavom kakav smo imali u revanšu protiv Atletico Madrida.“

Duel između Juventusa i Ajaxa igraće se večeras u Torinu sa početkom u 21 sat. U istom terminu na Camp Nou sastaće se Barcelona – Manchester United (prva utakmica 1:0).

U srijedu uvečer u 21 sat na programu su preostala dva revanša četvrtfinala u kojima će snage odmjeriti: Manchester City – Tottenham (0:1) i Porto – Liverpool (0:2).