Kad su Španci zadnji put izgubili kući, igrale su legende (VIDEO)

ramos

Engleska je sinoć u Ligi nacija pobijedila Španiju u Sevilji rezultatom 3:2, i to je prvi poraz Španije na domaćem terenu u 15 godina, odnosno 38 utakmica i 5609 dana.

Posljednji put kad je Španija izgubila na svom terenu bilo je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo protiv Grčke u Zaragozi, i to sa minimalnih 0:1. Ta reprezentacija Grčke kasnije je postala europski prvak u Portugalu.

Tad su za Španiju igrali neki zaista legendarni igrači, kapitensku traku nosio je Raul Gonzalez, dok su kostur tima činila imena poput Casillasa, Salgada, Puyola, Valerona, Morientesa.

Tu je bio i Bosancima i Hercegovcima dobro poznati Carlos Marchena, koji je svoj prvi pogodak u reprezentativnom dresu postigao upravo protiv naše selekcije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2006. godine. Gol je to koji je poništio prednost naše selekcije na Mestalli u posljednjim sekundama meča.

Da stvar po Špance bude gora, Englezi su uspjeli nešto što nijednoj reprezentaciji nije pošlo za rukom, postigli su im tri gola na domaćem terenu.

Najzaslužniji za to bio je Raheem Sterling koji je postigao dva pogotka, a jedan je dodao i Marcus Rashford.

Za domaće je gol postigao Paco Alcacer koji igra u sjajnoj formi, te Sergio Ramos u posljednjim trenucima meča, nakon čega je sudija Marciniak odmah svirao kraj.

Golove i sažetak utakmice pogledajte u nastavku.

Ovako je to izgledalo 2003. kad su Grci pobijedili Špance u Zaragozi.