Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kada će navijači Želje i Sarajeva shvatiti poruku Saveza?

0405_nogometni_fudbalski_savez

Zapaljene baklje na prošlom derbiju protiv Sarajeva, koštale su FK Željezničar 7.500 KM. Veličanje ratnih zločinaca od strane navijača Širokog Brijega koštalo je klub sa Pecare 7.500 KM (uz bitnu napomenu, u dvije utakmice, ne u jednoj).

Tako “mjeri” komisija kojom predsjedava jedan od najzaslužnijih, ako ne i najzaslužniji čovjek za reizbor Elvedina Begića na čelo Nogometnog saveza BiH prošle godine. Nermin Kljajić, član moćnog “Cazinskog klana” u bh. fudbalu.

Naime, Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH kaznila je Široki Brijeg i Zrinjski sa 7.500 i 8.500 KM zbog podrške navijača osuđenim ratnim zločincima.

Široki Brijeg će zbog incidenata na utakmicama protiv Željezničara na Pecari u četvrtfinalu Kupa, a potom i u 17. kolu Premijer lige BiH, uplatiti ukupno 7.500 KM (5.000 KM za Kup i 2.500 KM za prvenstvenu utakmicu), dok će Zrinjski morati platiti kaznu od 8.500 KM zbog isticanja političkih parola na utakmici protiv Viteza u 17. kolu Premijer lige BiH.

Kljajićeva komisija još jednom je izgleda potvrdila da je isplativije veličati ratne zločince, slati političke poruke i promovisati fašizam nego paliti baklje na tribinama.

Ipak, navijači, primjera radi Želje i Sarajeva, nikako da shvate te poruke koje im šalje Savez pod palicom Elvedina Begića. Nikako da shvate da su baklje mnogo skupe, i za njih i za njihove klubove u konačnici. Fašizam je izgleda jeftiniji.

Pa, baklje navijača Sarajeva na već spomenutom derbiju koštale su klub sa Koševa 3.000 KM. A, veličanje ratnih zločinaca na tribinama Pecare u prvenstvenoj utakmici protiv Želje 2.500 KM!

Zbog ovog transparenta na Grbavici službena lica Begićevog Saveza prekidala su utakmicu. No, kada je u pitanju veličanje ratnih zločinaca…