Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kadeti BiH danas protiv Ukrajine u posljednjem meču na EP-u

kadeti bih

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se sastaje s Ukrajinom u posljednjem meču na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina u Azerbejdžanu.

Mladi bh. nogometaši su u prva dva kola upisali poraze od Austrije (0:2) i Njemačke (1:3) čime su izgubili šansu da se plasiraju u četvrtfinale. No, prvenstvo žele završiti pobjedom te najavljuju veliku borbu za prve bodove.

– Ukrajina je teoretski još u igri za prolaz dalje i sigurno će učiniti sve da nas pobijede. Sastali smo se s njima i u prvom krugu kvalifikacija kada smo poraženi i sada imamo priliku da im se revanširamo. Riječ je o izuzetno kvalitetnoj reprezentaciji, ali ćemo pokušati da napravimo rezultatski pomak. Dobro bi nam došla pobjeda ili osvajanje jednog boda i mislim da smo nakon svega to i zaslužili – kazao je selektor Sakib Malkočević uoči ovog meča.

Optimisti uoči meča su i reprezentativci BiH.

– Naša želja je da posljednju utakmicu pobijedimo. Ako budemo pravi možemo postići povoljan rezultat. Jako nam je važno da se vratimo sa ovog prvenstva barem sa nekim bodom – izjavio je Tomas Dadić, a sličnog mišljenja je i Ševkija Resić.

– Želimo da se kući vratimo sa barem jednom pobjedom i protiv Ukrajine ćemo učiniti sve da to ostvarimo. Naredni protivnik je također kvalitetan, ali nadamo se da ovaj put možemo do bodova – kazao je mladi igrač Sarajeva.

Susret BiH – Ukrajina igra se na “Bakcell Areni” od 17.15 sati.