Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kadeti BiH obavili posljednji trening pred meč odluke protiv Irske

kadeti trening333
Foto: NSBiH

Kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su u Lafborou obavili posljednji trening pred meč protiv Republike Irske u okviru trećeg kola grupe “C” Evropskog prvenstva, javlja Anadolu Agency (AA).

Na treningu je prevladavala pozitivna atmosfera što je potvrdio i selektor Zoran Erbez.

“Osjeti se da smo dosta svježi i radili smo u lijepom ambijentu. Ekipa je spremna za sutrašnji meč koji će sigurno biti težak i zahtjevan. Momci su raspoloženi i nadamo se dobroj igri, a na koncu i dobrom rezultatu. Svaka ekipa na Euru je kvalitetna i šta god da se sutra desi, neće biti neuspjeh. Mi ćemo se maksimalno potruditi da prođemo dalje, a nakon današnjeg treninga primijeti se da je ekipa svježa i spremna za sutrašnji izazov”, rekao je Erbez.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Republika Irska igra se sutra na stadionu “St. George's Park” u Burtonu koji se nalazi u sklopu Trening centra Engleske fudbalske asocijacije.

Stadion može primiti svega 500 gledalaca i najmanji je od svih na kojim se igra ovo Evropsko prvenstvo.

Sutrašnji meč će suditi Halil Umut Meler iz Turske s pomoćnicima Peterom Koborom (Mađarska) i Levanom Todriom (Gruzija), dok će četvrti sudija biti Tihomir Pejin iz Hrvatske.

Reprezentaciji Bosne i Hercegovine za plasman u četvrtfinale je neophodna pobjeda protiv selekcije Irske.