Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kakanjski timovi Rudar i Mladost jedni bez poraza ove sezone

Mladost savladala Olimpic sa 3:2

Gradski rivali Rudar Kakanj i Mladost iz Doboja kod Kaknja jedina su dva fudbalska kluba u elitnim ligama u Bosni i Hercegovoni koji ove sezone ne znaju za poraz, javlja Anadolu Agency (AA).

Mladost je najprijatnije iznenađenje u Premijer ligi koja od ove sezone broji 12 klubova. Sa 12 datih i osam primljenih golova u prvih devet kola lige Mladost je zabilježila tri pobjede i šest remija i još nije doživjela niti jedan poraz.

Drugi kakanjski klub Rudar lider je Prve lige Federacije BiH, ali kao i komšije, ni Rudar ne zna za poraz ove sezone. U dosadašnjih sedam ligaških mečeva Rudar je slavio četiri pobjede i tri remija sa gol razlikom od deset datih i dva primljena gola.

Pošto u Prvoj ligu Republike Srpske nema neporaženih timova ove sezone, kakanjski dvojac se sam nalazi na listi nepobjedivih u bh. fudbalu ove sezone.

Oba kakanjska tima su jučer nastupili i pobjedama nastavili ovosezonske uspjehe i u šesnaestini finala kupa BiH. Mladost je minimalnim rezultatom slavila pobjedu nad Rudarom iz Prijedora, a kakanjski Rudar je na drugom kraju grada slavio rezultatom 5:1 nad Slobodom iz Novog Grada.

Navijači oba kakanjska kluba nadaju se da će stručnjaci Ibro Rahimić i Elvedin Beganović nastaviti nizati rezultate i naredne godine upriličiti historijski premijerligaški gradski derbi između Mladosti i Rudara.