Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

real je nudio više, ali...

Kako je dječak kojeg je Messi sinoć zagrlio završio u Barci

ansu fati lyonel messi
Ansu Fati i Lyonel Messi

Otac mladog igrača, Bori Fati, kazao je kako je za njegovog sina dok je živio u Sevilli bio zainteresiran i Real Madrid, ali da je jedna stvar presudila – način na koji je Barca prišla mladom igraču

Barca je sinoć na spektakularan način stigla do prve pobjede sezone. Slavili su na Camp Nouu protiv neugodnog Betisa 5:2.

Messi i Suarez su na tribini gledali ovu pobjedu, a njihov izostanak koristio je Anssumane Fati, 16-godišnji ofanzivac Barcelone i proizvod njihove škole da upiše svoj debi protiv Betisa. Ušao je na poziciju desnog krila umjesto Carlesa Pereza u 78. minuti i do kraja je odigrao jako dobro. Imao je nekoliko zapaženih akcija, a umalo je postigao i gol. Njegov šut je završio tik uz stativu.

Fati je iz Gvineje Bisau, male države na rubu zapadne Afrike, a sinoć je postao drugi najmlađi igrač koji je debitovao za prvu ekipu Barcelone sa 16 godina i 298 dana. Jedino je mlađi bio Vicenc Martinez, ali to se dogodilo davne 1941.

Nakon utakmice, Fatija je Messi izgrlio poput sina i fotografiju je podijelio na Instagramu. U opisu je napisao:

“Sjajna igra, tri velika boda u La Ligi i rado viđeni dječaci koji ostvaruju svoje snove o nastupu za prvi tim na Camp Nouu.”

Otac mladog igrača, Bori Fati, kazao je kako je za njegovog sina dok je živio u Sevilli bio zainteresiran i Real Madrid, ali da je jedna stvar presudila – način na koji je Barca prišla mladom igraču.

“Real mi je nudio bolje uslove nego Barcelona, a Barcelonu smo izabrali jer su došli u moju kuću, razgovarali smo i uvjerili su me. Njihov način mi se svidio”, rekao je Fati pa je dodao:

“Nije vjerovao da će zaigrati za prvi tim Barce. Kad su mu to rekli, mislio je da je šala.”

Fati je kazao i da njegov sin uprkos tome što je rođen u Gvineji Bisau želi igrati za reprezentaciju Španije.


Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.