Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kako je Elvir Bolić ušao u historiju turskog fudbala?

elvirbolic

Od kako se igra fudbal u Turskoj, samo je 31 fudbaler uspio postići više od stotinu pogodaka u najjačem turskom rangu. Među fudbalerima koji su zlatnim slovima upisani u historiju fudbala u ovoj zemlji, nalazi se i ime bh. internacionalca Elvira Bolića.

Bivši reprezentativac naše zemlje je igrajući za Fenerbahce još 1998. ušao u Top 100. Bolić je u Tursku došao iz Crvene zvezde 1992. i potpisao za Galatasaray. Potom je igrao za Gaziantepspor, Fenerbahce, Istanbulspor, Genclerbirligi i Malatyaspor. U međuvremenu je tri sezone proveo u Španiji igrajući za Rayo Vallecano, te na kraju karijere i kratko u Rijeci.

Osim Bolića stotinu i više pogodaka u Super ligi Turske postigli su Mert Nobre, Gokmen Ozdenak, Arif Erdem, Sergen Yalcin, Ogun Altiparmak, Zafer Tuzun, Osman Arpacioglu, Halil Ibrahim Eren, Umut Bulut, Cemil Turan, Oktay Dereioglu, Mustafa Denizli, Ertugrul Saglam, Ertan Adatepe, Mehmet Ozdilek, Fatih Tekke, Saffet Sancakli, Necati Ates, Umit Karan, Fikri Elma, Alex De Souza, Cenk Isler, Fayzi Zemzem, Serkan Aykut, Feyyaz Ucar, Aykut Kocaman, Metin Oktay, Hami Mandirali, Tanju Colak i Hakan Sukur.