Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Španski mediji

Kako je Koeman uništavao Barceloninu zvijezdu: “Radio je to pred svima”

Katalonski list Sport smatra da Dest ima puno problema sa samopouzdanjem, koje mu je narušeno još u Koemanovo vrijeme u klubu

Sergino Dest (21) ispao je iz prvog sastava Barcelone kod novog trenera Xavija. Sport piše da je Amerikanac izgubio volju za treningom te da mu je samopouzdanje žestoko narušeno zbog bivšeg trenera Ronalda Koemana.

Katalonski list smatra da Dest ima puno problema sa samopouzdanjem, koje mu je narušeno još u Koemanovo vrijeme u klubu. Naime, Koeman je često na treninzima žestoko kritizirao Desta pred svim suigračima. Desta je to jako pogađalo, a sada nikako ne može uhvatiti formu kod Xavija, prenosi Index.

Ovaj desni bek je u Barcelonu stigao iz Ajaxa u oktobru prošle godine za 21 miliona eura. Prema Transfermarktu, trenutno vrijedi 30 miliona eura. Ove sezone je za Barcelonu odigrao 16 utakmica i skupio 1201 minutu uz tri asistencije.

Dest nije jedini koji je imao problema s Koemanom. O tome je govorio bivši Barcelonin igrač Junior Firpo, defanzivac koji je od 2019. godine do ovog ljeta bio u Barceloni. Igrač Leedsa tvrdi da je Koeman lagao i ponižavao suigrače i njega.

“Došlo je do toga da sam izgubio želju za nogometom. Bilo je stvari koje Koeman nije razumio i često je ponižavao suigrače i mene. Jedna od stvari je ta da kada bi rezerve trenirale dan nakon utakmice, on ne bi ni dolazio na trening. Kako da se dokažem čovjeku koji me ni ne gleda?” rekao je Firpo pa se prisjetio jednog razgovora s Koemanom.

“Pitao sam ga o svom statusu u momčadi, a on mi je počeo lagati. Pričao je neke stvari koje nemaju smisla – da treniram loše, da ne utječem pozitivno na suigrače. Kako igrač koji je tek stigao može loše utjecati na ekipu koja je osvojila sve? Pitajte ostale igrače je li to istina.”

Koeman je 28. oktobra dobio otkaz u Barceloni.