Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kako je Real došao do pobjede 10:2 protiv Rayo Vallecana…

suda real rayo

Nogometna vijest dana je pobjeda Real Madrida protiv Rayo Vallecana s 10:2, no usporeni snimci sa ovog meča pokazuju da Madriđani nisu baš na najpošteniji način utrpali tuce golova svom protivniku.

Rayo je na Bernabeu stigao kao apsolutni autsajder i tamo, kao 18-plasirani tim Primere već u 12. minutu vodio sa 2:1.

No, tada su počele da se dešavaju “sporne” situacije, u korist Reala.

Prvo je, mnogi smatraju prestrogo, isključen njihov igrač Tito, koji je klizećim startovao na Tonija Kroosa…

… a, nedugo nakon što je Bale izjednačio na 2:2, već u 29. minutu sudija Ignacio Iglesias Villanueva isključio je i drugog igrača Raya.

Oženio se Frank Lampard FOTO

Pritom, to isključenje, u vidu drugog žutog kartona Baeni, posebna je priča. Naime, dok su čekali centaršut sa desne strane, on i Sergio Ramos su se gurali. Kada je defanzivac Reala pao, i to nakon što ga je lopta preletjela – sudac je dosudio penal za domaćina, poslavši Baenu u svlačionicu.

Sudac Ignacio Iglesias Villanueva propustio da dosudi penal za Rayo kada je Ramos rukom igrao u svom kaznenom prostoru. Igrao je rukom jer mu se lopta nesretnim spletom okolnosti, odbila od noge pravo na desnu ruku.

“Odavno nisam vidio nešto ovoliko groteskno i ponižavajuće. Od ovog neće imati korist ni Real Madrid, ni španski fudbal. Kada se ovako nešto desi, nema tu pobjednika. Osjećamo se poniženo, ali se u isto vrijeme osjećamo i dobro jer znamo da smo dali sve od sebe”, rekao je nakon poraza trener Rayo Vallecana Paco Jemez.

Na pitanje da prokomentira suđenje, Jemez je samo kratko poručio:

“Sretan Božić svima… i sucima”.

Bale će utakmicu protiv Raya pamtiti cijelog života FOTO+VIDEO