Bh. reprezentativac

Kako su mediji u Turskoj vidjeli Pjanićev debi za Bešiktaš: Dirigent orkestra

miralem pjanic besiktas – anadolija

Aktuelni turski fudbalski prvak Bešiktaš u okviru četvrtog kola turske Super lige porazio je u subotu na domaćem terenu ekipu Yeni Malatyaspora s 3:0. Pjanić je pružio sjajnu partiju i već u sedmoj minuti upisao prelijepu asistenciju

Turski mediji oduševljeni su debijem bh. veznjaka Miralema Pjanića u pobjedi Bešiktaša protiv Yeni Malatyaspora rezultatom 3:0, javlja Anadolu Agency (AA).

Aktuelni turski fudbalski prvak Bešiktaš u okviru četvrtog kola turske Super lige porazio je u subotu na domaćem terenu ekipu Yeni Malatyaspora s 3:0. Pjanić je pružio sjajnu partiju i već u sedmoj minuti upisao prelijepu asistenciju.

Bh. veznjak je i u nastavku pokazao nekoliko odličnih poteza kojima je izazvao ovacije publike u Istanbulu.

Mediji u Turskoj također su oduševljeni igrom Pjanića u prvoj utakmici za Bešiktaš.

List “Sabah” piše da je Pjanić odmah u prvom meču pokazao da se radi o igraču svjetske klase.

“Zauzeo je takav stav s loptom da je ubrzo privukao pasove svojih kolega poput magneta. Odmah je osvojio poštovanje tribina prelijepim dodavanjima”, navodi ovaj list.

Turski list “Yeni Safak” također piše da je jučerašnji meč Bešiktaša protekao u debiju Pjanića.

“Osim njegove asistencije na samom početku meča, vodio je tim poput dirigenta orkestra. Pokazao je jednostavnu i elegantnu igru”, navodi se u tekstu ovog lista.

List “Hurriyet” objavio je opsežan tekst u kojem se navodi da je Pjanić obilježio meč Bešiktaša i Yeni Malatyaspora, te da je uveliko doprinio golovima koje su crno-bijeli postigli u prvom poluvremenu.

Turski sportski portal “Fanatik” piše da su meč Bešiktaša protiv Yeni Malatyaspora presudila dva faktora koji su napravili razliku. Prvi je, kako se navodi, maestro Pjanić, a drugi faktor je timska igra Bešiktaša.