Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Kako su Musemić i Ivaković vidjeli duel na Grbavici

zeljo tuzla (1)
Detalj sa utakmice na Grbavici / Foto: Armin Herić, www.fkz.ba

Ne zalijećem se. Prolazimo kroz pozitivnu fazu, poručio je Ivković

Željezničar je večeras na Grbavici savladao Tuzla City rezultatom 2:1 u utakmici 13. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tomislav Ivković, trener Plavih, bio je izuzetno zadovoljan nakon pobjede protiv ekipe iz Simin Hana.

“Drugo poluvrijeme smo izvukli na mišiće. Nije bilo za umjetnike. Tu smo krvarili, borili se. City je ozbiljna ekipa. Imaju strašno kvalitetne igrače. Moram čestitati svojim igračima koji su ostavili srce i dušu na terenu. Svi koji su igrali dali su više od maksimuma. Zaslužili smo pobjedu. Da smo imali mirnoće na dvije tri polukontre mogli smo ranije riješiti utakmicu. Rezultat 2:1 je realan, City nije zaslužio da primi treći gol. Sretan sam i zadovoljan”, rekao je Ivković.

Željezničar je na posljednje tri premijerligaške utakmice ostvario dvije pobjede i upisao jedan remi.

Ivaković / Foto: A. Herić, fkz

“Ne zalijećem se. Prolazimo kroz pozitivnu fazu. Igrači su dobili samopouzdanje. Sada je bitno da to ne pređe u preveliku dozu ili u neku vrstu neozbiljnosti. Oni su zaista dobri i karakterni. Imali smo i problema u toku ove sedmice, ali sve je završilo dobro”, istakao je trener Željezničara.

Bio je ovo drugi poraz ove sezone u domaćem prvenstva za izabranike Husrefa Musemića, koji je čestitao Plavima na pobjedi.

“Rano smo primili gol. Iz prvog prekida primamo gol. Poslije toga smo uspostavili igru. Bili smo bolja ekipa. Poslije toga ponovo primamo gol. Mislim da je taj drugi gol presudio. Utakmica generalno nije bila loša. Bilo je dinamike, dosta šansi. Čestitam Željezničaru na pobjedi. Mi smo loše otvorili utakmicu”, rekao je Musemić.

Tuzla City je na Grbavici bio bez kapitena Ajdina Nukića.

“Sigurno da nam znači. On je standardan igrač, reprezentativac. Igrač koji ima kvalitet. Nije mogao igrati zbog tri kartona. Nismo mi ništa mogli uraditi”, istakao je trener ekipe iz Simin Hana.

Musemić / Foto: A. Herić, fkz

Musemić se na press konferenciji osvrnuo i na napredak Željezničara.

“Rekao sam i prije utakmice da su u usponu forme. Stvarno sam mislio da je Željo jako dobro odigrao i u Banjaluci i protiv Leotara”, rekao je iskusni stručnjak.

Musemićevi izabranici će se sastati sa Željezničarom i u Kupu BiH.

“Poslije ove utakmice imamo dva puta Borac. Dosta teške utakmice, dosta težak raspored. Puno teških utakmica. Za deset dana smo ponovo na Grbavici. Nadam se da ćemo bolje otvoriti utakmicu nego večeras”, dodao je Musemić.