Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

HNL

Kakva blamaža Dinama na Maksimiru, Jakirović bi mogao ostati bez posla

Dinamo i Lokomotiva sastali se u zaostalom 4. kolu SuperSport HNL-a
FOTO: Pixsell

Nadali su se navijači Dinama da će pobjedom protiv Lokomotive prići Hajduku na samo bod zaostatka

Samo što su se vratili na teren poslije zimske pauze fudbaleri zagrebačkog Dinama doživjeli su težak udarac. Modri su pretrpjeli pravu blamažu u meču protiv Lokomotive.

Klub koji mnogi zovu “Dinamova filijala” savladao je „modre“ s 3:0 na Maksimiru u zaostalom meču 4. kola i tako ozbiljno narušio njihove planove o odbrani titule.

Meč se trebao igrati u Kranjčevićevoj, ali je domaćinstvo zamijenjeno i igralo se na Maksimir, ali to nije pomoglo ekipi Sergeja Jakirovića koja je doživjela pravu blamažu.

Već poslije sedam minuta bilo je 0:2, oba puta poslije asistencije Goričana zabijao je Duje Čop!

Napadač koji je ponikao u Hajduku, ali koji je u dva navrata nosio dres Dinama, nije se zaustavio na tome i tri minute prije kraja postigao je i treći gol.

Nadali su se navijači Dinama da će pobjedom protiv Lokomotive prići Hajduku, a umjesto toga ekipa Segeja Jakirovića sada zaostaje sedam bodova, s tim da Splićani imaju utakmicu više.

Treba dodati i da je između njih i Rijeka, koja ima bod više od Dinama, i nema sumnje da će ovaj poraz ponovo uzdrmati status Jakirovića na klupi zagrebačkog kluba. Hajduk proljeće otvara 28. januara protiv Rijeke i u slučaju pobjede put ka tituli bio bi potupnop otvoren.

Navijači Dinama su na utakmici protiv Lokomotive skandirali “Jakire odlazi” i gađali svog trenera grudvama.

Da je poraz 0:3 od Lokomotive senzacija i prava blamaža govori i podatak da je Dinamo u posljednjih deset godina računajući današnji meč samo šest puta poražen na svom Maksimiru sa tri ili više golova razlike.

Prije današnjeg poraza gubio je od Salzburga 1:5 (2014), Juventusa 0:4 (2016), Manchester Cityja 1:4 (2019) i Milana rezultatom 0:4 (2022), a zanimljivo je da je još jednom izgubio upravo od Lokomotive. Bilo je to u avgustu 2018. godine kada je Lokomotiva na Maksimiru slavila sa 4:1.