Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kakva noć Bilbije: Zrinjski je ponovo u samom vrhu tabele (FOTO)

zrinjski_zvijezda_09_

U zaostalom meču 5. kola Premijer lige BiH, Zrinjski je Pod Bijelim brijegom očekivano lagano savladao Zvijezdu 09 sa 5:2.

Mostarci su veoma rano poveli kada je Čirjak lijepo proigrao Bilbiju koji je doveo svoj tim u vodstvo u 6. minuti.

Nekoliko igrača aktulenog prvaka je kombinovalo vrlo lijepo u 31. minuti, a na kraju je Bekrić završio akciju pogotkom za 2:0.

Domaći sastav je mogao i do trećeg gola samo šest minuta kasnije, ali Bilbija je pogodio stativu.

U 45. minuti Bekrić je sjajno izveo slobodan udarac, ali Dejanović je odlično odbranio i na poluvrijeme se otišlo rezultatom 2:0.

Bekrić je imao novu priliku glavom u 51. minuti, ali je šutirao preko gola. Ipak, samo četiri minute kasnije sve je bilo gotovo. Ponovo je Čirjak bio u ulozi asistenta, a Bilbija je u 55. minuti postigao svoj drugi gol za 3:0.

Zvijezda 09 je uspjela da u 61. minuti smanji rezultat na 3:1, a krasan gol postigao je Govedarica. Ni to nije bilo sve što se tiče pogodaka, jer je Nemanja Bilbija postigao hat-trick u 70. minuti za 4:1.

Da je ovo njegova noć Bilbija je potvrdio u 77. minuti svojim četvrtim golom za 5:1, ovoga puta na asistenciju Bekrića, a reviju pogodaka Pod Bijelim brijegom zaključio je Tojčić u 82. minuti za konačnih 5:2.

Zrinjski se ovim trijumfom probio na 4. mjesto sa 12 bodova, a Zvijezda je ostala na samom dnu sa tri osvojena boda.