sjajna večer

Kakva noć u Ligi prvaka: Šest igrača pogađalo po dva puta, Džeko fantastičan

fotka

Dobra vijest je da je Rade Krunić igrao od prve minute, zamjenjen je u 83. minutu

Liga prvaka nastavljena je utakmicama 3. kola.

Inter Edina Džeke došao je do prve pobjede, a naš as upisao je gol i asistenciju na tom meču. Igrao je 75 minuta.

Bio je to Edinu 23. gol u Ligi prvaka u karijeri, prvi u dresu Intera. U dresu Wolfsburga zabio je četiri, u dresu Manchester Cityja tri, a u dresu Rome 15 golova. Večeras je odigrao 58. utakmicu u najjačem klupskom nogometnom takmičenju na svijetu.

Milan je ubilježio i treći poraz, ovaj put protiv Porta u gostima (0:1), a dobra vijest je da je Rade Krunić igrao od prve minute. Zamjenjen je u 83. minutu.

Zanimljivo je da je čak šest igrača danas upisalo po dva gola, a niti jedan het – trik nismo vidjeli.

Po dva gola u duelu Atletico Madrida i Liverpoola (2:3) zabili su Griezmann i Salah, a dva puta pogađao je Messi u pobjedi PSG-a nad RB Leipzigom. Messi je drugi gol zabio iz penala, i to fantastično izvedenom “Panenkom”.

Real je demolirao Shakhtara s 4:0 u gostima, a dva gola djelo su Vinicuis Juniora.

Dva gola postigao je i Caoates u gostujućoj pobjedi Sportinga iz Lisabona kod Bešiktaša (4:1). U tom je susretu Miralem Pjanić ubilježio asistenciju. Dva gola postigao je i Mahrez u pobjedi Manchester Cityja protiv Clubb Bruggea, koja je završila pobjedom gostiju od 5:1.

Lionel Messi večeras je donio pobjedu PSG-u. Prije početka utakmkica Messija je obvradovao legendarni Ronaldinho koji je došao gledati utakmicu, a sišao je na teren da pozdravi Messija. Podsjećamo, Messi je u dresu Barce debitovao upravo kada je Ronaldinho žario i palio u dresu katalonskog diva.