Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

propala investicija

Kakve veze imaju James i Superliga: Krah projekta zadao težak udarac i NBA zvijezdi

james lpool

Najviše je na sve utjecao gnjev navijača koji su bili apsolutno protiv ovakve ideje, ali među njima nije i jedan od najvećih košarkaša svih vremena LeBron James

Svijet još uvijek trese jedna od najvećih nogometnih afera u posljednje vrijeme, a to je osnivanje famozne Superlige. Ipak, nakon što je 12 moćnih klubova obznanilo kako uskoro kreće još jedno veliko takmičenje, izgleda da od čitave priče neće biti ništa obzirom da je većina klubova već napustilo ‘savez‘.

Mediji su u jednom trenutku objavili kako se iz Superlige povlače Manchester City i Chelsea, nakon njih to su učinili i preostali engleski prvoligaši Arsenal, Manchester United, Liverpool i Tottenham, a pitanje je trenutka kada će to učiniti Italijani i Španci.

Najviše je na sve utjecao gnjev navijača koji su bili apsolutno protiv ovakve ideje, ali među njima nije i jedan od najvećih košarkaša svih vremena LeBron James. On je naime jedan od manjinskih vlasnika Liverpoola, a upravo je LeBron taj koji ubrzano radi na tzv. amerikanizaciji sporta kroz svoju ‘Red bird‘ kompaniju.

Upravo je u ovoj kompaniji Lebron James postao manjinski vlasnik, i to prije samo mjesec dana. “Kralj” James od 2011. godine ima dva posto dionica Liverpoola, koji je kupio za oko pet miliona eura. Sada je James, zajedno s partnerom Maverickom Carterom, kroz “Red bird” povećao ulog.

Prema saopćenju Fenway grupe, Lebronova kompanija je ušla sa 750 miliona dolara investicija u sport, prije svega u FC Liverpool. Iz svega navedenog prilično je jasno da košarkaška zvijezda itekako imao interesa od Superlige, ali na njegovu žalost projekt je već propao.