Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kalezić: Slobodi mjesto među četiri najbolje ekipe u državi

milos_kalezic_sloboda

Crnogorski nogometaš Miloš Kalezić (24) u Slobodu je došao krajem januara, potpisavši ugovor na pola godine uz mogućnost produženja.

U karijeri je nastupao za Iskru iz Danilovgrada, koja je njegov matični klub, zatim za crnogorske klubove Grbalj, Mogren i Budućnost, te slovačkog drugoligaša Samorina. Nastupao je i za mlađe reprezentacije Crne Gore.

Dolazak u Tuzlu novi je iskorak u njegovoj karijeri i odmah je zadovoljio ukus trenera Vlade Jagodića, koji ga vidi u rosteru od 18 igrača za naredno prvenstvo.

– Prijatno sam iznenađen kako sam u Tuzli primljen od saigrača i publike. Sve je odlično i svakako da nisam pogriješio što sam došao, tim prije što je Sloboda veliki klub – kaže Kalezić u razgovoru za Fenu.

U minuloj sezoni tri puta je bio starter, nastupio je kao srednji vezni igrač na deset utakmica s prosjekom od 66 minuta. Jedini gol postigao je protiv Radnika iz Bijeljine, u Ligi za prvaka.

Mnogo više očekuje u narednoj premijerligaškoj sezoni, ali i publika i struka od njega.

– Na treninzima dajem maksimum, jednako kao i na utakmicama. Na šefu je da odluči kakva će mi biti uloga, ali moram reći da sam zadovoljan minutažom od prošle polusezone. Planovi su mi za sada vezani za Slobodu. Dobra je stvar što mi je uprava ponudila novi jednogodišnji ugovor. Šta će dalje biti, vidjet ćemo – napominje kršni Crnogorac.

Unatoč turbulencijama u klubu, te odlasku velikog broja igrača, Kalezić vjeruje da će Sloboda i u narednom prvenstvu igrati značajnu ulogu.

– Kao što su rekli predsjednik Mujkanović i trener Jagodić, cilj Slobode je plasman u Ligu za prvaka. Slobodi je mjesto među četiri najbolje ekipe u BiH i treba uvijek da se bori za jedan od trofeja. Ove godine liga će biti jača jer je popunjena kvalitetnim klubovima. Gotovo svaka utakmica će biti derbi – smatra Kalezić.

Interes svakog igrača je, kaže, da pruži maksimum da bi Sloboda ostvarila što bolji plasman.

– To je, ujedno, odskočna daska za dalje za sve nas. Jer, poslije Tuzle svakako bih želio napraviti dobar inozemni trasfer. Ali, o tome kad dođe vrijeme. Sada razmišljam samo o Slobodi – zaključio je Kalezić.