Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

afrički kup nacija

Kamerunci objavili spisak reprezentacije, novajlija u timu je hit na internetu

kamerun Nathan Douala
FOTO: Twitter
Nathan Douala

Kamerun je inače bronzani sa zadnjeg prvenstva Afrike i jedan je od favorita na onom koje počinje 13. januara

Nathan Douala, anonimni nogometaš kamerunske Victorije United, postao je globalni hit. Naime, Nogometni savez Kameruna je nakon objave selektora Rigoberta Songa da spomenutog igrača vodi na Afrički kup nacija, kontinentalno prvenstvo koje počinje u januaru, napisao da je Douala, koji do sada nema nijedan nastup za seniorsku selekciju, rođen 2006. godine?!

Nathan Douala je tada postao viralan. Tačnije, snimke i fotografije njega jer se nikako ne čini tako mlad. Na društvenim mrežama šire se njegove slike i posprdni komentari o navodnom 17-godišnjaku.

Tako se prije početka prvenstva Afrike pojavilo ono što ga inače karakterizira, a to su kontraverze i skandali. Ovaj je bizaran, jer prosto nema limita što se tiče mladosti ili starosti igrača koji na njemu mogu nastupati, pa da bi se zbog toga morala lažirati igračeva dob.

Kamerunci pak hvale savez i predsjednika Samuela Eto'a zato što daju priliku mladim draguljima poput Douale.

Kamerun jedan od favorita

Kamerun je inače bronzani sa zadnjeg prvenstva Afrike i jedan je od favorita na onom koje počinje 13. januara. Glavne zvijezde su mu Andre Onana, Zambo Anguissa, Choupo Moting i Toko Ekambi.

A, u nastavku pogledajte reakciju “17-godišnjeg” Douale kad je saznao da je na spisku kamerunskog selektora…