Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi ambasadori brenda

Kampanji “Prvo zdravlje” pridružio se i FK Velež

d5-8524

FK Velež je renomirani sportski kolektiv sa gotovo 100 godišnjom tradicijom i velikim uspjesima u bivšoj državi i na međunarodnoj sportskoj sceni

Bosnalijek, vodeća farmaceutska kompanija u Bosni i Hercegovini, u okviru svoje nove kampanje pod nazivom „Prvo zdravlje“ započela je ciklus podrške mladih i perspektivnih sportista u Bosni i Hercegovini.

U skladu sa misijom ove kampanje, kompanija je predstavila svog novog ambasadora brenda, perspektivnu olimpijsku plivačicu Aminu Kajtaz.

Kao korak dalje u aktivnostima podrške sportistima jeste nedavna posjeta igrača i stručnog štaba FK Velež Bosnalijeku.

Podržavajući fudbalski klub Velež, Bosnalijek je još jednom potvrdio svoju usmjerenost ka zdravlju i zdravim životnim navikama.

Fudbalere i trenere FK Velež ugostili su Nedim Uzunović, direktor Bosnalijeka i Adnan Hadžić, izvršni direktor za finansije. Igračima su poželjeli uspjeh u Premier ligi BiH, te tom prilikom istakli da je Bosnalijek kompanija koja podržava sport, sportiste i zdravlje prije svega.

FK Velež je renomirani sportski kolektiv sa gotovo 100 godišnjom tradicijom i velikim uspjesima u bivšoj državi i na međunarodnoj sportskoj sceni.

„Kako smo se Adnan i ja i sami nekada aktivno bavili sportom, možemo najbolje razumjeti izazove sa kojima se suočavaju sportisti, te shvatamo koliko će igračima Veleža značiti naša podrška. Podrškom Veležu, Amini i mnogim drugim sportskim kolektivima, te pojedincima, Bosnalijek potvrđuje svoje opredjeljenje da ulaže u mlade talente i promoviše značaj bavljenja sportom u cilju održavanja zdravih životnih navika“, izjavio je direktor Uzunović.

„Bilo nam je zadovoljstvo posjetiti Bosnalijek i upoznati se sa kampanjom „Prvo zdravlje“, te će se i naš klub potruditi da pruži svoj doprinos promovisanjem sporta i zdravih životnih navika. Zahvalni smo Bosnalijeku na podršci koju nam pruža i koja nam veoma znači“, izjavio je šef stručnog štaba FK Velež, Feđa Dudić.

U okviru kampanje „Prvo zdravlje“, Bosnalijek će također provoditi brojne društvene aktivnosti koje će imati za cilj promociju zdravlja i zdravih životnih navika, poticanjem i podržavanjem mladih na bavljenje sportom, pružanjem podrške zajednici u pravcu prevencije i očuvanja zdravlja, kao i načine brzog revitaliziranja organizma.

Bosnalijek je kompanija osnovana 1951. godine, i od tada je postala najveći industrijski proizvođač lijekova u Bosni i Hercegovini. Fokus proizvodne strukture je na lijekovima koji imaju široku primjenu. Portfolio kompanije obuhvata lijekove peroralne, parenteralne i topikalne primjene, sa efektima na probavni sistem i metabolizam, kardiovaskularni sistem, sistemske infekcije, kožu, muskuloskeletni, nervni i respiratorni sistem, kao i sistemske hormonalne lijekove, sa izuzetkom polnih hormona. Osim lijekova, kompanija proizvodi i dijetetske suplemente, medicinsku opremu i dezinfekciona sredstva za široku upotrebu. Sistem kontrole kvaliteta kompanije u potpunoj je saglasnosti sa domaćim i međunarodnim pravilima i standardima dobre proizvođačke prakse, ispunjavajući očekivanja i pravdajući povjerenje kupaca, partnera i regulatornih institucija.