Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kanatlarovski: Dok ima nade Velež će se boriti

velez-kanatlarovski

Iako su mnogi već otpisali Velež, trener mostarskog premijerligaša Dragi Kanatlarovski je kazao kako se njegova momčad nema namjeru predati te da i dalje vjeruje kako Velež može izboriti ostanak.

– Krivo mi je što su nas mnogi već otpisali. Situacija je jako teška, ali sportski je nadati se. Ja kao trener nikada neću izvaditi bijelu zastavu i predati se. Dok ima nade borit ćemo se – kazao je Kanatlarovski na konferenciji za novinare uoči gostovanja Veleža kod Čelika u Zenici.

Nakon trinaest odigranih kola Velež je pretposljednji na ljestvici sa samo 7 osvojenih bodova, a makedonski stručnjak je kazao kako njegova momčad i dalje plaća cijenu lošeg ulaska u sezonu.

– Na treninzima ja vidim ozbiljnosti i želju kod igrača da se nametnu. Međutim, postoji psihološki moment i mentalni sklop kod igrača. Kada dođe pritisak i igra pod pritiskom, kad se mora, ne reagiraju svi isto – istaknuo je Kanatlarovski.

Njegovo mišljenje dijeli i novo pojačanje Veleža branič Dino Gavrić, koji bi u Zenici trebao upisati prvi nastup za “rođene”.

Gavrić, koji je igrao za Osijek, Widzew Lodz, ciparski Enosis Paralimni i mađarski Dunaujvaros, na konferenciji za novinare kazao je kako smatra da Velež ne zaslužuje mjesto na kojem se trenutno nalazi.

– Gledao sam utakmice protiv Sarajeva i Zrinjskog, koji se bore za naslov, i po mom mišljenu, razlike su male i radi se u nijansama. Najgore je što je početak bio loš i možda je najveći problem u psihi igrača, a jedini lijek za to su pobjede – istaknuo je Gavrić.

Kanatlarovski je dodao kako Velež više nema pravo na kiks.

– Pravo na kukanje nemamo. Nemamo više pravo ni na kiks, svaka nam je utakmica finale. Prije nam je možda i bod puno značio, ali sada moramo na svakoj utakmici ići na pobjedu, a koliko ćemo biti sposobni to ostvariti vidjet ćemo i to ne ovisi samo od nas – zaključio je trener Veleža.