sukob i sa policijom

Kao da je ratna zona: Navijačko nasilje u Napulju nastavilo se i nakon utakmice

ezgif-5-dacf762e79

Utakmica je završena pobjedom Napolija od 3:0, čime je italijanska ekipa samo potvrdila prednost od 2:0 iz prve utakmice i plasman u četvrtfinale Lige prvaka

U Napulju se nastavilo nasilje nogometnih navijača i nakon utakmice Lige prvaka između Napolija i Eintrachta iz Frankfurta, na kojoj je njemačkim navijačima zabranjen dolazak. Kako javlja italijanska novinska agencija ANSA, Napolijevi ultrasi sukobili su se s policijom i nakon utakmice kada su pokušali doći do hotela gostujućih navijača.

Utakmica je završena pobjedom Napolija od 3:0, čime je italijanska ekipa samo potvrdila prednost od 2:0 iz prve utakmice i plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

U Napulju su prije utakmice glavna tema zapravo bili gostujući navijači kojima su italijanske vlasti zabranile ulazak na stadion, ali nisu mogle spriječiti njihov dolazak u grad i sukobe s policijom.

Već u poslijepodnevnim satima navijači Frankfurta i Napulja uključili su se u žestoke sukobe s policijom u središtu grada. Obostrano su navijači napadali policiju stolovima, stolicama i pirotehnikom te zapalili najmanje jedan policijski automobil.

Navijačko nasilje nastavilo se i nakon utakmice, kada su domaći navijači pokušali doći do hotela gostujućih navijača, koji su se htjeli ukrcati u gradski autobus, javlja ANSA.

Ultrasi Napolija ispalili su pirotehniku ​​i kamenovali policiju te se sukobili s velikim policijskim kontingentom u blizini hotela u području gdje je bila ekipa iz Frankfurta. Policija je također pronašla tri pivske boce pretvorene u molotovljeve koktele, javlja ANSA.

Trener Napolija Luciano Spalletti pozvao je domaće navijače da ne pokvare istorijski podvig jer je Napoli prvi put došao do četvrtfinala Lige prvaka.

– Budući da smo došli do istorijske prekretnice i naši navijači su jako sretni, nemojmo to pokvariti uništavanjem grada, radije se veselimo i idemo slaviti, ostavimo provokacije po strani – rekao je Spalletti u intervjuu neposredno nakon utakmice.

– Scene uništavanja naše povijesne gradske jezgre su neprihvatljive. Najoštrije osuđujemo ove postupke odgovornih za njih, bez obzira s koje strane potiču – rekao je gradonačelnik Napulja Gaetano Manfredi.

Kako javlja italijanska agencija, 800 pripadnika sigurnosnih snaga angažirano je kako bi održavali red i mir oko utakmice.

Predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Aleksander Čeferin ranije je poručio kako klubovi ubuduće ne bi trebali organizirati evropske utakmice na svom stadionu ako se ne dopusti dolazak gostujućih navijača. Italijanske vlasti zabranile su navijačima Frankfurta dolazak na utakmicu, ali to nije spriječilo navijačko nasilje, prenosi STA.