Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kapić za Fokus.ba: Uprava Sarajeva nudila mi je posudbu u Bosnu

kapic_grass1

Odlične igre u dresu Gorice u slovenačkom prvenstvu i Evropi, pomogle su Rifetu Kapiću da ostvari transfer u Grasshoppers. Mladi fudbaler među Skakavce dolazi kao veliko pojačanje, željan napretka, pogodaka, asistencija i naravno osvajanja trofeja. Imao je priliku birati između tri zemlje, ali je na koncu odlučio otići u Švicarsku, uvjeren da je donio ispravnu odluku. Prve utiske podijelio je s čitaocima Fokusa.

– Veoma sam zadovoljan, ponosan i potpuno uvjeren da sam donio pravu odluku. Prvi cilj je uspješna adaptacija, a odmah potom i izboriti se za mjesto u timu. Sve se brzo odigralo, nisam imao ni mnogo vremena za razmišljanje, a ispred Kipra i Španije, srce je biralo Švicarsku, priča mladi fudbaler u kratkom razgovoru za naš portal.

Zanimljivo je da je u fudbalsku orbitu lansiran iz Slovenije, iako je odrastao u domovini. Njegova priča započela je u rodnom Cazinu, iako je najviše vezan za Sarajevo i Koševo. Proveo je juniorske dane na najvećem stadionu, maštajući da skoro zaigra u prvom timu, dok struka istovremeno nije imala iste planove.

– Otišao sam u Češku kao izlazni junior, jer se nisam uspio dogovoriti s tadašnjom Upravom. Nuđena mi je posudba u Bosnu iz Visokog, a ja sam smatrao da to nije bilo uredu, pa sam odlučio otići. Bilo-prošlo, klubu želim sve najbolje i uvijek kažem da je Sarajevo najveći klub u BiH, jer zaista tako i mislim, dodaje Rifet.

Iako je javnost u BiH očekivala da se nađe na spisku reprezentativaca za mečeve protiv SAD-a i Meksika, poput kolega koji su u vrijeme objavljivanja kao i on bili članovi slovenačkih klubova (Tomić i Mešanović), vjerovatno su savjetnici pogrešno nasavjetovali Roberta Prosinečkog, pa je poziv za Rifeta ipak izostao.

– Nadam se da ću jednog dana dočekati debi u dresu reprezentacije. Nastavit ću tamo gdje sam stao u Gorici, dakle davat ću maksimum na terenu, a valjda će nekad neko to i prepoznati, rekao je na kraju.