Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kapiten Perua propušta baraž za Mundijal zbog dopinga

paolo guerrero

Paola Guerrera, kapitena fudbalske reprezentacije Perua, privremeno je suspendovala od Svjetska fudbalska federacija (FIFA) nakon što je pao na dopingu testu i propustiće baraž za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Iskusni 33-godišnji napadač testiran je 5. oktobra, nakon remija s Argentinom (0:0) u kvalifikacijama za SP.

Iz Fudbalskog saveza Perua (FPF) saopštili su da je FIFA suspendovala Guerrera na 30 dana zbog “štetnog” rezultata testiranja, dodajući da se nadaju da će “situacija uskoro biti jasnija”.

Peru želi da se plasira na Svjetsko prvenstvo prvi put nakon 1982. godine. Rival u baražu biće im Novi Zeland, a utakmice će se igrati 11. i 16. novembra.

“Cijenimo Guerrerov ogroman doprinos reprezentaciji. Fudbalski savez Perua i cijela zemlja stoje uz njega u ovim teškim trenucima. FPF će se pridržavati pravila i poštovati odluku FIFA-e i vjeruje da će uskoro sve činjenice biti poznate i ovaj slučaj riješen”, zaključuju iz FPF-a.

Guerrero je tokom karijere igrao za minhenski Bayern, Hamburger SV, Corinthians, a trenutno nastupa za Flamengo. U dresu reprezentacije Perua odigrao je 86 utakmica i postigao 32 gola.