Fudbal

Kup BiH

Karačić se nada prolasku protiv Sarajeva

01/10/2019

Utakmica osmine finala Kupa BiH između NK Široki i FK Sarajevo igra se na Pecari, u srijedu, 2. oktobra, od 18.30

Na Pecari pozitivna atmosfera nakon pobjede u hercegovačkom derbiju nad Zrinjskim. Trener i igrači optimistični su uoči sutrašnje utakmice osmine finala Kupa BiH protiv Sarajeva, očekuju prolaz dalje i ističu da će “sve biti na njima”.

– Šteta je što će jedna ekipa rano ispasti s obzirom na to da su ove dvije ekipe igrale u samom finišu Kupa posljednjih godina. Kvalitetno ćemo se pripremiti i pokušati odigrati što kvalitetniju utakmicu i nadam se prolasku – kazao je trener Toni Karačić.

Branimir Cipetić, jedan od junaka pobjede ‘Plavo-bijelih’ protiv Zrinjskog smatra je prolaz protiv Sarajeva moguć.

– Derbi je iza nas i treba se okrenuti Sarajevu. Svi znamo što je Sarajevo, ali ovdje niko nije favorit prije nas. Sarajevo respektiramo skroz, ali ja mislim da ako uđemo u utakmicu kako treba i budemo li se držati ozbiljno, da će se tu puno više nas pitati nego njih – kazao je Cipetić.

Dodao je i da Široki očekuje prolazak.

– Sve je moguće, a budemo li ušli u utakmicu kako treba, sve je na nama – ocijenio je Stipetić.

Govoreći o povrijeđenim igračima, strateg ekipe kaže da će nakon današnjeg treninga biti poznata imena prvih 11 koji će istrčati na Pecaru.

– Četiri utakmice smo igrali u ritmu srijeda-nedjelja, imamo određenih problema u sastavu, normalno je da mora doći do pada energije, danas na treningu ćemo vidjeti kakvo je stanje s igračima pa ćemo vidjeti ko će sutra istrčati na teren – ocijenio je Karačić.

Na novinarski upit o tomu kakav je nogomet u Španiji u poređenju s BiH, Stipetić ističe da nema prevelikih razlika.

– Ja sam u Španiji igrao u filijalnim momčadima, recimo Eibara, koji je bio druga liga, a te su ekipe bile treća liga. Nije neka razlika, to su sve male nijanse – kazao je.

Utakmica osmine finala Kupa BiH između NK Široki i FK Sarajevo igra se na Pecari, u srijedu, 2. oktobra, od 18.30.

Očekuje se dolazak dvjestotinjak navijača Sarajeva.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.