Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Karačić: Uz kvalitetnu pripremu do što boljeg rezultata

Selektor juniorske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Toni Karačić nakon današnjeg žrijebanja u kojem su njegovi igrači saznali protivnike u elitnoj rundi kvalifikacija za EP, izjavio je da je i očekivao tešku grupu s obzirom na to da u ovoj fazi “nema lakih protivnika”.

Selekcija BiH će se u martu iduće godine takmičiti s Austrijom, Danskom i Turskom.

– U ovoj fazi natjecanja nema slabih protivnika, pa nismo očekivali ni lakšu ni težu grupu. Moramo što kvalitetnije da se spremimo i idemo utakmicu po utakmicu. Nadamo se najboljem, ali sigurno je da su sve ekipe veoma dobre i da nas očekuju teški mečevi – kazao je Karačić.

Selektor je prokomentarisao i grupu u kvalifikacijama za EP 2018/19., u kojoj će za protivnike imati Holandiju, Irsku i Farske Otoke.

– Nizozemska i Irska sigurno imaju kvalitet i ostvaruju dobre rezultate u omladinskom nogometu. Ni Farske Otoke ne treba potcijeniti. U svakom slučaju najvažnije je kako ćemo se pripremiti za kvalifikacije. Grupa je teška, ali može se ostvariti plasman u elitni krug. Moramo ozbiljno pristupiti poslu i samo tako možemo ostvariti dobre rezultate – istaknuo je Karačić