Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konferencijska liga

Karačić: Zadovoljan sam što je naša ekipa ostala na okupu

siroki press

Optimistični pred prvi meč protiv Vlaznije su i igrači Širokog Brijega

Fudbaleri Širokog Brijega spremni su za prvi susret pretkola UEFA Konferencijske lige protiv predstavnika Albanije, Vlaznije. Petnaestodnevni rad u Kampu ”Musa – Karačić” pomogao je treneru Toniju Karačiću da iskristalizira tim koji će pokušati već sutra ostvariti rezultat koji bi ih približio drugom pretkolu.

“Radujemo se ovoj utakmici. Dobro smo se pripremili. Išao sam u Podgoricu gledati Vlazniju, a uspio sam doći i do snimaka nekoliko utakmica. Radi se o kvalitetnom protivniku, iako ih je napustilo nekoliko igrača. Jako sam zadovoljan zbog činjenice da je naša ekipa ostala na okupu u odnosu na prošlu sezonu. To su igrači koji su danas bolji nego proljetos. Uigrani su, kompaktni, i meni je zadovoljstvo raditi sa njima“, rekao je trener NK Široki Brijeg Toni Karačić, javlja Anadolu Agency (AA).

Optimistični pred prvi meč protiv Vlaznije su i igrači Širokog Brijega.

“Dobro smo se pripremili i jedva čekamo da utakmica započne. Dobro smo skautirali protivnika i znamo šta činiti. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu“, izjavio je Mato Stanić, sa kojim se složio i Alen Jurilj.

“Dobro smo se pripremili i s nestrpljenjem čekamo na utakmicu. Analizirali smo protivnika, znamo njihove prednosti i mane. Oni su, inače, jedan od težih protivnika koje smo mogli izvući, ali sam siguran da možemo proći dalje. Vjerujem da će u velikom broju doći i navijači“, dodao je Jurilj.

Stadion ”Pecara” sutra će otvoriti vrata za sve koji žele biti podrška Širokom Brijegu na evropskoj sceni. Za razliku od meča koji će u Sarajevu u sklopu istog takmičenja igrati FK Velež iz Mostara, na ”Pecari” ograničenja neće biti radi blažih epidemioloških mjera u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Utakmica Široki Brijeg – Vlaznija sutra se igra od 21 sat.