Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Karić: Sloboda nije u rasulu i neće staviti ključ u bravu

fena_spahic_karic_pres

Sloboda nije u rasulu i neće staviti ključ u bravu što su priželjkivali pojedinci, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare sportski direktor kluba Denis Karić.

Dodao je da je Sloboda starija i važnija od svih pojedinaca, napomenuvši da je predsjednik UO Azmir Husić sam otišao, te da je sukrivac što je nekoliko igrača napustilo prvu ekipu.

– Husića nije razriješila Skupština kluba i trebao bi biti u Odboru za hitnost. Taj odbor je sastavljen od ljudi iz kluba i pridodata su samo dva privrednika kako bi pomogoli da se riješe neke trenutne finansijske potrebe – objasnio je Karić.

Napomenuo je da su Aldin Đidić i Mahir Karić suspendirani, jer su kršili klupsku discipliu. Isto čeka i Damira Mehidića, ukoliko bude opstruirao treninge i odluči da napusti klub.

– Niko klub ne može napustiti samovoljno. Njih vežu ugovori i ovom prilikom kažem da su prema svim igračima ispoštovane sve finansijske obaveze. Otkud nekome pravo da kaže kako je Sloboda u rasulu, a pri tome ne dolazi na treninge i odbija da igra – rekao je Karić.

Spomenuo je brojne ugovore koje je predsjednik u ostavci sklapao s igračima, isplaćujući ih selektivno. Nekim igračima sve, dok nekolicina prvotimaca četiri mjeseca nisu dobili ugovorne rate, a i dalje treniraju i igraju.

– Dat ću vam te ugovore na uvid, pa neka javnost zna ko je šta dogovarao i ko je kriv za nastalu situaciju – obećao je sportski direktor koji je za krizu Slobode optužio i pojedine medije koji, kako je rekao, neutemeljeno pišu o rasulu.

Najavio je da će svi koji rade protiv interesa Slobode biti odstranjeni iz kluba.

– Nema nijednog građanina u Tuzli koji je stariji od Slobode i jasno je da će ovaj klub i dalje postojati, jer je važniji od svih nas – zaključio je Karić.

Igrač Mladen Veselinović je rekao kako njega i igrače ne zanimaju previranja u klubu.

– Naše je da igramo i fokusirani smo na utakmicu s Radnikom. Uz dobar angažman i podršku publike vjerujem u pozitivan rezultat – istakao je Veselinović.

Član stručnog štaba, trener Amir Spahić, naveo je da su posljednje dvije utakmice protiv Metalleghea i Podrinja iz Janje doprinjele stabilizaciji raspoloženja u ekipi. Očekuje uspjeh i protiv Bijeljinaca.

– Radnik je sedam kola bez poraza. Promijenili su trenera i dosta igrača, ali i dalje igraju veoma dobro. Želimo pobjedu koja će nas zadržati među dvije najbolje ekipe lige. Vjerujem da uz podršku s tribina i borbenu igru možemo do trijumfa – rekao je Spahić.

Dodao je da je neizvjestan nastup Sulejmana Krpića zbog bolesti, dok zbog žutih kartona neće nastupiti Amer Ordagić.

– U odnosu na kup utakmicu u Janji, u ekipu se vraćaju Samir Merzić, Ivan Kostić, te Kenan Pirić. Ova utakmica nam je prekretnica sezone i vjerujem da je možemo dobiti – kaže Spahić.

Utakmica Sloboda – Radnik igra se sutra od 16 sati.