Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kassai u čudu nakon odluke Schweinsteigera

schweinstaiger_kassai_buffon

Kapiten njemačke reprezentacije Bastian Schweinsteiger jučer je imao sreće pri bacanju novčića prije ruleta penala.

Kapiteni su trebali odabrati stranu, a kako je fortuna pomazila Schweinsteigera glavni sudac utakmice Viktor Kassai vjerovatno je pretpostavio da će Nijemac birati onu stranu na kojoj su njemački navijači. Prevario se.

Schweinsteiger je očito htio staviti dodatan pritisak na suparnike pa je odabrao gol iza kojeg su bili brojniji italijanski navijači. Mađarski sudac ponovno ga je pitao je li siguran, a nakon što je Schweinsteiger potvrdio igrači su započeli s raspucavanjem za polufinale Eura.

“Razmišljao sam malo o prijašnjim raspucavanjima u kojima sam učestvovao. Primjerice, 2012. godine (u Bayernu) pucali smo penale protiv Chelseaja na strani gdje su bili naši navijači, pa smo izgubili. Švicarska je protiv Poljske pucala na strani gdje su bili njihovi navijači, pa je isto izgubila”, rekao je Schweinsteiger.

U konačnici je pritisak urodio plodom, iako su i njemački i italijanski izvođači bili poprilično neprecizni. Primjera radi, Nijemci su u tih 10 minuta promašili više penala nego u posljednje 34 godine. No, koliko god su Nijemci bili loši, Italijani su bili gori pa su na kraju ispali s Eura.