Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

primera

Katalonski “Sport”: Coutinho ne želi otići iz Barce, sve će učiniti da ostane

New Project – 2021-11-16T131607.476
Coutinho / FOTO: Screenshot

Španski mediji tako su nedavno naveli da su protiv Coutinha ustali neki Barcelonini istaknuti igrači i da to nije bilo prvi put

Barcelona je u ljeto 2018. godine dovela Philippea Coutinha iz Liverpoola u transferu koji je iznosio 135 miliona eura i uz bonuse mogao rasti i iznad 160 miliona eura. Uskoro se brazilski nogometaš pokazao lošim poslom katalonskog kluba, a u posljednje se vrijeme o njemu više piše u kontekstu sukoba i neposluha nego o njegovim igrama.

Španski mediji tako su nedavno naveli da su protiv Coutinha ustali neki Barcelonini istaknuti igrači i da to nije bilo prvi put.

Povod za to bilo je njegovo ponašanje na utakmici protiv Celte kad mu je tada privremeni trener Sergi rekao da se digne s klupe i ode na zagrijavanje jer će zamijeniti ozlijeđenog Ansua Fatija.

U konačnici nije ušao u igru, navodno zbog odgovora koji je dao na trenerovu naredbu. Prema španskim meidijima, tada mu je odgovorio: “Ne trebam se zagrijavati, ionako će sada poluvrijeme.”

Njegove igre i njegovo ponašanje su i razlozi zašto ga je novi Barcelonin trener Xavi, pišu španski mediji, prekrižio s popisa igrača na koje će se oslanjati. Oni koji se neće naći na tom popisu završit će na listi igrača koje će klub pokušati prodati u januaru.

Prema pisanju Sporta, Coutinho je odlučan u tome da ne bude među takvima. Dolazak Xavija vidi kao novu priliku za dokazivanje i ne želi se upustiti u pregovore s klubovima koji ga traže. Ugovor s Barcelonom veže ga do kraja sljedeće sezone.