Kazne za igrače i stručni štab Željezničara zbog loših rezultata

zeljo-kakanj12

Upravni odbor Fudbalskog kluba Željezničar analizirao je učinak ekipe u prvih šest kola prvenstva te donio zaključak da nije zadovoljan dosadašnjim rezultatima, a pogotovo posljednjim porazom u Zenici od ekipe Mladosti iz Doboj Kaknja.

Slijedom ovakvih igara i postignutih rezultata, stručni štab i igrači će biti adekvatno sankcionisani, a u narednim mečevima se nameće imperativ pobjede, saopćeno je iz kluba.

U zajedničkom obraćanju Upravnom odboru te svim navijačima Fudbalskog kluba Željezničar, igrači su izrazili žaljenje zbog loših rezultata te obećali bolje nastupe u narednim utakmicama.

– Izvinjavamo se svima kojima je plava boja u srcu zbog prikazane igre i zalaganja na utakmici s ekipom Mladosti. Svjesni smo da igra i zalaganje nisu bili na nivou koji dolikuje Fudbalskom klubu Željezničar. Ovom prilikom posebno zahvaljujemo našim vjernim navijačima koji su na posljednjoj utakmici bili bolji dio našeg Želje i obećavamo da ćemo im za bezrezervnu podršku zahvaliti na terenu u narednim utakmicama – istakao je uime igrača kapiten ekipe Marijan Antolović.