Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kazne za Sarajevo, Zrinjski, Borac…

siroki sarajevo

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je FK Sarajevo sa 5.5000 KM zbog propusta u organizaciji utakmica i neprimjerenog ponašanja navijača u utakmicama prva tri kola Premijer lige BiH.

FK Sarajevo kažnjen je sa 1.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice prvog kola protiv Drine. Tom klubu izrečena je kazna od 2.000 KM zbog upotreba pirotehničkih sredstava i ubacivanje tvrdih predmeta u teren tokom gostovanja u Travniku u okviru drugog kola, dok je aktuelni prvak BiH kažnjen sa 2.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice trećeg kola protiv Širokog Brijega.

Ekipama Zrinjski i Borac izrečene su kazne u iznosu od po 3.000 KM. Zrinjski je kažnjen sa 1.500 zbog propusta u organizaciji utakmice prvog kola protiv Olimpica, a ista novčana kazna izrečena mu je i zbog propusta u organizaciji trećeg kola protiv Travnika.

Banjalučki Borac kažnjen je sa 2.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice prvog kola protiv Željezničara, isticanje neprimjerenih transparenata i upotreba pirotehničkih sredstava, te sa 1.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice trećeg kola protiv Mladosti.

FK Slavija kažnjen je sa 1.000 zbog propusta u organizaciji utakmice prvog kola protiv Veleža, a ista kazna izrečena je FK Drina zbog propusta u organizaciji utakmice drugog kola protiv Zrinjskog.