Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uefa

Kažnjen sudija koji je pozvao VAR u finišu meča PSG – Newcastel

psg newcastle
FOTO: Screenshot

S druge strane, hrvatski sudija Bebek nije kažnjen i on će večeras biti VAR sudac utakmice između Benfice i Intera

PSG je iz penala u osmoj minuti sudijske nadoknade osvojio bod (1:1) protiv Newcastlea u 5. kolu Lige prvaka. Penal za francuske prvake dosuđen je nakon što se lopta odbila od prsa Tina Livramenta i pogodila ga u lakat. Glavni sudija nije dosudio penal, uprkos žestokim protestima domaćih, no onda je uslijedio poziv iz VAR sobe.

Utakmicu je vodio Poljak Szymon Marciniak, po mnogima najbolji svjetski sudac, a VAR soba pozvala ga je da sam pogleda što se dogodilo u akciji sa završetka utakmice. U VAR sobi bili su Marciniakov sunarodnjak Tomasz Kwiatkowski i asistent VAR-a Ivan Bebek, sudac iz Hrvatske.

Većina nogometne javnosti smatra da je Newcastle pokraden, a UEFA se još uvijek nije oglasila oko sporne odluke. Ipak, krovna europska nogometna organizacija donijela je jednu odluku koja ukazuje na to da je svjesna kako je napravljena greška.

Sudac Kwiatkowski večeras je trebao biti u VAR sobi na susretu Lige prvaka između Real Sociedada i Red Bull Salzburga, ali je skinut na dan utakmice.

S druge strane, hrvatski sudija Bebek nije kažnjen i on će večeras biti VAR sudac utakmice između Benfice i Intera. Razlog zašto Bebek nije kažnjen je taj što je za poziv glavnom sudiji na pregled snimke uvijek odgovoran VAR sudac, a ne asistent u VAR sobi. U ovom slučaju, prijedlog da Marciniak treba pogledati spornu situaciju donio je Kwiatkowski, pa je on i kažnjen izostavljanjem s današnje utakmice.

Pogledajte OVDJE sporni detalj!