Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

disciplinska komisija

Kažnjeno pola klubova u Premijer ligi BiH, Borac najoštrije. Kazna i za trenera Želje

Sa derbija Sarajevo - Željezničar
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Sa derbija Sarajevo - Željezničar

Borac je najoštrije kažnjen i dobio je kaznu od 6.000 KM zbog rasističih uvreda i pirotehnike. Kaznu su dobili za utakmice sa Sarajevom (5.000 KM) i Veležom (1.000KM)

Odlukom Discplinske komisije Nogometnog saveza BiH pola klubova elitnog ranga takmičenja BiH je dobilo kazne zbog nereda njihovih navijača.

Borac je najoštrije kažnjen i dobio je kaznu od 6.000 KM zbog rasističih uvreda i pirotehnike. Kaznu su dobili za utakmice sa Sarajevom (5.000 KM) i Veležom (1.000KM).

Osim Banjalučana, kazne će morati platiti i Zrinjski, 3.000 KM, zbog pirotehnike i ponašanja navijača na utakmici protiv Posušja, zatim Sloboda 1.000 KM zbog upotrebe pirotehnike navijača na meču protiv Tuzla Cityja, Velež 1.500 KM zbog upotrebe pirotehnike na meču protiv Borca, Željezničar 1.000 KM zbog slabe organizacije i pirotehnike na meču protiv Igmana, te Široki Brijeg 1.000 KM zbog pirotehnike na meču protiv Veleža.

Trener Željezničara Nermin Bašić je kažnjen sa 500 KM zbog kršenja kodeksa ponašanja poslije utakmice protiv Igmana, a isto slijedi i pomoćnom treneru Igmana zbog utakmice protiv Borca.