Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

slovenski selektor

Kek: Porazi se ne slave

matjaž kek
FOTO: Pixsell

“Kada izgubiš nakon izvođenja jedanaesteraca protiv reprezentacije kakva je Portugal, ostaje neki žal”

Reprezentacija Portugala plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Njemačkoj nakon što je u susretu osmine finala u Frankfurtu pobijedila Sloveniju 3:0 boljim izvođenjem jedanaesteraca. U osnovnih 90 minuta, kao i u produžetku ogleda, golova nije bilo.

Junak susreta bio je portugalski golman Diogo Costa, koji je prilikom raspucavanja odbranio prva tri slovenska jedanaesterca koja su pucali Josip Iličić, Jure Balkovec i Benjamin Verbič. S druge strane sigurni su bili Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes i Bernardo Silva.

Kek: Ponosan sam

Za Sloveniju je već plasman u osminu finala najveći uspjeh jer do ovoga turnira u tri pokušaja, na dva SP-a i jednom EP-u, nije prošla grupu. Slovenski selektor Matjaž Kek ovako je prokomentirao kraj takmičenja za svoju selekciju:

“Kada izgubiš nakon izvođenja jedanaesteraca protiv reprezentacije kakva je Portugal, ostaje neki žal. Porazi se ne slave. Bila je ovo prava utakmica s nesretnim završetkom. Ponosan sam što vodim dečke s karakterom. Oko mene je ekipa koja je dobila zadovoljštinu već i time što je nogomet u Sloveniji opet doma.”

Slovenski golman Jan Oblak je dodao:

“Kad sve to vidiš, tim je teže. Nažalost, nije završilo kako smo htjeli. Naši navijači su bili nevjerovatni, stoga mi je još teže što nismo uspjeli. Nedostajalo je malo sreće.”