Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kenan Kodro na prvom treningu oduševio Švicarce (VIDEO)

kodro

Kenan Kodro je u dobroj formi došao u Grasshoppers. Iako mu sasvim sigurno nedostaje utakmica, bh. reprezentativac u Švicarsku je doputovao dobro raspoložen, što se vidjelo odmah na prvom treningu. Pogađao je iz svih pozicija, glavom, s obje noge, bježao čuvarima i odmah potvrdio da će biti pojačanje za Skakavce.

– Dobro je sve proteklo tokom prvog dana. I trener i saigrači su me dobro prihvatili, pa sam se osjećao baš ugodno, rekao je za klupsku televiziju.

Na pitanje zašto se odlučio za Švicarsku, Kodro je odgovorio da je na odluku donekle utjecao i otac Meho.

– Švicarska je odlična zemlja, a tu u drugoj ligi radi moj otac. Rekao da ne razmišljam mnogo jer je Grasshoppers veliki klub. Sretan sam što sam tu. Želim igrati i dokazati se, a za tri mjeseca se u fudbalu svašta može desiti, kaže Kenan.

Iako ne zna njemački jezik, u svlačionici je značajan broj igrača s kojima može komunicirati.

– Moja porodica je iz Bosne i Hercegovine, ali dugo već živimo u Španiji. Za mene je zbog jezika važno da su tu Jeffren koji je nekad igrao za Barcelonu ili Riki Kapić, moj zemljak iz Bosne i Hercegovine. Svi su dobri momci, naišao sam na dobrodošlicu, kazao je Kodro, dodajući da može igrati na više pozicija u timu.