Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kenan Kodro nema dilemu: Otac Meho je moj uzor

kenan kodro

Na posljednjim mečevima Osasune Kenan Kodro postigao je dva pogotka i upisao jednu asistenciju, te dospio u žižu interesovanja španskih medija. Njegov otac Meho svojevremeno je postigao 74 pogotka za četiri godine u dresu Real Sociedada.

“Sada tek shvatam kako je teško postići bar jedan gol u Primeri, a doći do brojke od deset golova je podvig. Činjenica da je moj otac postizao 23 ili 25 golova u sezoni u Sociedadu je nevjerovatna. Zbog oca sam i počeo igrati fudbal. Imao sam lopte u cijeloj kući, a znao sam i bježati sa časova u San Sebastianu zbog fudbala“, rekao je Kodro, koji nema dilemu kad je uzor u pitanju.

“Moj otac je uvijek bio moj uzor. Imao sam ga uz sebe, a kako sam odrastao, shvatao sam šta on znači navijačima Real Sociedada. Njega svi pamte kao Kodru, pa sam ja odlučio da na dresu nosim Kenan. Kada dostignem svoj vrhunac, onda ću na svoj dres staviti Kodro”.

Osasuna je ušla u Primeru zahvaljujući upravo Kodri, koji je u play off-u postigao tri pogotka i vratio tim u elitni rang takmičenja.

“Pogodak koji sam postigao u revanšu protiv Girone, bio je najvažniji u mom životu, jer smo tada izborili nastup u Primeri. Trenutno nismo u najboljoj situaciji, ali nadam se da ćemo se izvući”, rekao je.