Fudbal

ugovor do 2023.

Kerim Palić potpisao za FK Sarajevo

06/07/2021

Palić je potpisao ugovor do 2023. godine

Kerim Palić novo je pojačanje FK Sarajevo, navodi se u saopštenju na zvaničnoj klupskoj stranici aktuelnog osvajača Kupa BiH.

U bordo klub dolazi kao slobodan igrač iz redova Krupe. Palić je potpisao ugovor do 2023. godine.

“Kada vas zove klub kao što je Sarajevo nema potrebe da puno razmišljate o odluci koju ćete donijeti. Riječ je o jednom od najvećih klubova sa ovih prostora i sigurno da je čast nositi dres Sarajeva. Već imam iskustva igranja u Premijer ligi i vjerujem da neće biti problem da se naviknem na ekipu i novog trenera. Većinu igrača znam već od ranije i nadam se da ćemo dobro funkcionisati zajedno na terenu. Spreman sam na sve nove izazove i učinit ćemo sve da navijači budu zadovoljni na kraju sezone”.

Dvadesetčetverogodišnji Sarajlija seniorsku karijeru započeo je nastupajući za Bosnu Union, a bio je član i Intera iz Bratislave, te prošlogodišnjeg premijerligaša Krupe.

U Premijer ligi do sada Palić je upisao 50 nastupa, te postigao jedan pogodak, a u Kupu Bosne i Hercegovine odigrao je osam utakmica uz dva postignuta pogotka.

Palić će sutra otputovati sa ekipom u Moldaviju, a imati će i pravo nastupa sa obzirom na to da je danas uspješno završen proces registracije ovog igrača.

Komentari

Autor: scsport.ba

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.