Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Manchester City

Kevin De Bruyne produžio ugovor do 2025.

kevin de bruyne

Unatoč tome što je određeno vrijeme ove sezone odsustvovao s terena zbog povrede, De Bruyne je postigao osam golova i upisao 16 asistencija u 33 nastupa

Belgijski vezni fudbaler Kevin de Bruyne potpisao je novi ugovor s Manchester Cityjem i tako produžio saradnju do ljeta 2025. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Jasna je namjera “građana“ da 29-godišnjeg De Bruynea zadrže u klubu praktično do kraja njegove karijere.

“Potpisivanje ovog ugovora bila je iskrena odluka. Ovaj fudbalski klub usmjeren je na uspjeh. Nudi mi sve što mi je potrebno da svoje performanse dovedem do najviše tačke“, rekao je Belgijanac za klupsku internet stranicu.

Unatoč tome što je određeno vrijeme ove sezone odsustvovao s terena zbog povrede, De Bruyne je postigao osam golova i upisao 16 asistencija u 33 nastupa.

“Naši dosadašnji rezultati i nastupi bili su izvrsni, ali moramo to materijalizovati kako bi bili sigurni da ćemo sezonu završiti sa trofejima koje zaslužujemo“, poručio je De Bruyne.

Belgijski reprezentativac u Manchester City je stigao 2015. godine iz Wolfsburga. Prethodno je igrao za Genk, Chelsea i Werder. Za “građane“ je ukupno odigrao 255 takmičarskih utakmica i postigao 65 golova. U dresu nacionalnog tima nastupio je 80 puta uz 21 pogodak.